Geniet

Beleef Nonke Buusjke met al uw zintuigen. Laat uw ogen genieten van deze nostalgische omgeving en laat uw oren de weldaad ondergaan van de rust en de stilte. Naast de authentieke gebouwen en inrichting ervan, kunt u ook genieten van de geuren en kleuren in de groenten en kruidentuin. Hoewel u ze niet mag voeren, zullen onze mergellandhoenderen een bezoek  zeker waarderen. Onze bijen vliegen vrolijk op en neer en zorgen ervoor dat we kunnen proeven en genieten van hun honing. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de heidekoeien naast ons perceel, en heel oud ras, uniek binnen Nederland. Raadpleeg de plattegrond of vraag aan een van onze vrijwilligers waar u alles kunt vinden.

Bezoekers kunnen altijd genieten van onze vlaaien uit de sjansenoven, natuurlijk de nostalgische vlaaien, maar we bakken ook regelmatig hedendaagse vlaaien. Voor elk wat wils, dus!

In onze dorpswinkel bieden we producten aan uit Nonke Buusjke of uit de omgeving, zoals de eigen jam, de honig, de siroop en brood uit de sjansenoven. Ook worden er producten verkocht die door de mensen van de dagopvang worden gemaakt met materialen uit de natuur. De herinneringen uit lang vervlogen tijden komen weer naar boven als u al het ” ouderwetse” snoepgoed ziet in onze dorpswinkel. Voor jong en oud is de dorpswinkel een geliefde plek. Menigeen is met een goed gevulde zak snoepgoed en een grote glimlach uit de winkel vertrokken.

Op een aantal zondagen in het seizoen zijn er extra activiteiten in Nonke Buusjke. U kunt dan genieten van de werkzaamheden van de smid, zelf als imker werkzaam zijn, of onze buren van Historische Landbouw zijn op hun akkers met de paarden aan het werken.

Ook worden er regelmatig op zondagen optredens verzorgd door muziekgezelschappen, koren, dialectgroepen etc.

Nonke Buusjke is zeker een bezoek waard, een nostalgische omgeving waar de tijd heeft stil gestaan. Ervaar de rust en de stilte, neem de tijd en Geniet van alles wat Nonke Buusjke te bieden heeft.

Tot ziens in Nonke Buusjke.