We gaan weer open

Maandag 1 juni aanstaande, tweede pinksterdag is het zover. Nonke Buusjke mag weer open voor publiek. Weliswaar beperkt en het heeft best nog wel ”wat voeten in aarde “voor iedereen, maar we zijn er blij mee.

We hebben ons dorpsplein zo ingericht dat bezoekers aan een tafel kunnen zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). We behouden ons echter het recht voor om zelf te bepalen wanneer het volgens ons te druk is. Op dat moment zullen we bezoekers aan de ingang vragen om geduld te hebben, of om nog een rondje te lopen. Wij vragen bezoekers die binnen zijn om rekening te houden met mensen aan de ingang die ook naar binnen willen. Wij vragen begrip hiervoor.

De vakwerkhuisjes zijn open, maar naar binnen gaan, dat kan helaas niet. Voorlopig alleen even naar binnen kijken. We hopen dat ook daarvoor begrip is. Uiteraard kunt u rondlopen op ons hele perceel met in achtneming van de 1,5 meter afstand. De horeca is geopend zoals u van ons gewend bent. We zijn helaas genoodzaakt om drank in kartonnen, dan wel plastic bekers te serveren en vlaai op kartonnen bordjes. Vanwege de beperkingen i.v.m. het coronavirus schenken we voorlopig geen speciaal bier. Wij vragen begrip hiervoor.

We hebben voorzieningen getroffen bij de ingang, bij de winkel, bij de keuken, de toiletten en op het dorpsplein in de lijn van de coronamaatregelen. Overal op het terrein hangen flyers met de belangrijkste coronaregels.

Wij verzoeken u om u ook te houden aan de belangrijkste maatregelen:
1. Gezondheidsklachten, blijf dan thuis
2. Hou 1,5 meter afstand

3. Hoest, nies in de binnenkant van je elleboog 4. Was regelmatig je handen.

Belangrijk:

Tot slot delen we u nog mede dat we bij de ingang vragen om uw mailadres of telefoonnummer. Mocht er sprake zijn van een geconstateerde infectie bij een bezoek op een bepaalde dag, dan kunnen wij u informeren.

Zoals gezegd, we zijn blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen. We snakken ook naar de ouderwetse gezelligheid op ons dorpsplein met allemaal mensen die een leuke middag in een nostalgische omgeving willen beleven. Hopelijk kunnen we langzaam weer terug naar “vroeger”, maar wel gedoceerd, gecontroleerd, met “gezond verstand” en rekening houdend met elkaar.

Tot ziens in Nonke Buusjke