Vrijwilliger worden

Vrijwilliger in Nonke Buusjke: iets voor jou?
Voor het onderhoud van de gebouwen en percelen en voor het ontvangen van bezoekers maken we gebruik van vrijwilligers. Dat zijn mensen die de doelstelling van het Nonke Buusjke onderschrijven en die het prettig vinden om hier een aantal uren per week een bijdrage aan te leveren. In overleg met het bestuur zoekt iedereen een taak die het beste bij hem of haar past. Je kunt bv. aansluiten bij het technisch team, die werken op maandag en donderdag (verven, schilderen, timmeren, hout zagen, attributen opknappen etc.). Of je werkt op vrijdag in de tuin, de groentetuin of de kruidentuin. Op zaterdag worden er vlaaien gebakken door de bakkersploeg, misschien ook leuk. En werk je graag in de horeca, dan kun je op zondagen en/of doordeweekse dagen onze bezoekers van vlaai en koffie voorzien. Je zou ook nog rondleidingen kunnen geven aan bezoekers als je dat leuk vindt. En er is administratief ook nog wel wat werk de verrichten, zoals de boekhouding, de reserveringen, het onderhoud van onze website en Facebookpagina etc. Keuze genoeg dus !

Meehelpen in het Nonke Buusjke kan je veel voldoening geven. Zeker als je even wat afstand wil nemen tot het gejakker van de moderne tijd. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in Nonke Buusjke en hoe ook jij daar een plek kunt krijgen, stuur dan een mailtje naar info@nonkebuusjke.nl en wij nemen contact met je op.

De vrijwilligers zijn zeer belangrijk voor het onderhoud en het voortbestaan van Nonke Buusjke. Daarom organiseren we ook minimaal 2 keer per jaar een leuke activiteit voor de vrijwilligers, waarmee we hun laten merken dat hun inzet erg gewaardeerd wordt.

Interesse: stuur een mail naar info@nonkebuusjke.nl

Hieronder een gedicht van een vrijwilliger, die ook namens de anderen laat weten wat Nonke Buusjke voor haar betekent.

Nonke Buusjke

Met veel plezier, kom ik hier
Hier kom ik tot rust in de natuur en geniet van elk uur.
Dankbaar en blij te mogen deel uit maken van de vrijwilligers in Nonke Buusjke, het bosje van mijn oom, ik waan me hier heerlijk in een droom.

Hier heb ik alle ruimte om te groeien, om het in de buitenwereld te laten bloeien.
Contacten ontstaan hier heel spontaan, dat voelt goed ik kan er weer tegenaan.
Een complimentje of een glimlach, dan schijnt de zon in mij elke dag.

Ik voel dankbaarheid naar de oprichter Thei Berkers en zijn vrouw,
Kijk maar eens om jullie heen dit is wat hij wou.
Hij begon het voor zijn zoon, en nu is het voor vele mensen speciaal en toch ook weer heel gewoon.

Ieder op zijn manier draagt een steentje bij, en met elk mens zijn we even blij.
Ja, Nonke Buusjke staat voor mij als rust-ruimte-werk-contacten-verleden-plezier-natuur en groei,
Hier kom ik als mens tot volle bloei.

Liefs Yvonne